HomeOns verhaalCoderen is het nieuwe schrijven

Coderen is het nieuwe schrijven

In ‘kinderen kansloos zonder programmeren’ (artikel NRC), stelt de CEO van een softwarebedrijf dat technologie voor kinderen vanzelfsprekend is, maar ze geen idee hebben van de software erachter. Hij vergelijkt het met wel kunt lezen, maar geen idee hebben hoe je moet schrijven.

Daarom is het tegenwoordig noodzaak om jonge kinderen kennis te laten maken met de mogelijkheden van het digitale tijdperk. Onderzoek toont aan dat coderen jong moet worden geleerd. Als kinderen niet rond hun 10e levensjaar op een positieve manier in aanraking komen met technologie gaat dit ten koste van het vertrouwen en interesse in techniek.

Wij zijn de eerste generatie ouders van de 21e eeuw

Daarom is het nog niet altijd makkelijk om deze skills te leren aan onze kinderen. Misschien ben je zelf minder vertrouwd met coderen en tech, misschien werk je er elke dag mee maar kom je door tijdgebrek er onvoldoende aan toe. You are my Sunshine biedt een concept aan waarmee hieronder genoemde vaak voorkomende obstakels worden weggenomen, zodat jij als ouder op comfortabele wijze je dochter(s) kunt leren coderen. Mocht je andere obstakels ervaren dan horen we dat uiteraard graag van je.

Tech speelgoed is duur

Speelgoed om kinderen op jonge leeftijd te leren coderen komt steeds meer op de markt. Echter dit speelgoed is veelal nog vrij prijzig. Aan de andere kant merken we dat dit vaak speelgoed betreft waarmee kinderen een tijd lang zeer intensief kunnen spelen, maar wanneer het ‘uit’ is, ook snel hun interesse verliezen. Ze hebben dan immers de logica door. Daarom bieden we via ons platform een lease programma aan voor dit speelgoed, zodat je kinderen tegen het bedrag van een bloemenabonnement elke maand of kwartaal weer een nieuwe uitdaging kunnen aangaan. Bijkomend voordeel is dat we op deze manier met elkaar ook nog eens een hoop plastic waste voorkomen.

Tech speelgoed is niet makkelijk toegankelijk

In een gewone speelgoedwinkel vind je niet zo gauw dit speelgoed, en dan is het nog een heel onderzoek om te bepalen welk speelgoed voor welke doelgroep geschikt is. Wij begrijpen dat dit net teveel moeite kan zijn en daarmee een drempel opwerpen. Daarom hebben wij alvast voor je uitgezocht welk speelgoed goed past bij welke doelgroep en dit in een curriculum verwerkt. Daarnaast komt onze haal- en brengservice naar jou toe, wanneer het jou schikt. Ja, dat kan ook op je werkplek zijn, of in de supermarkt. Wat jou uitkomt.

Ik kan zelf ook niet coderen, dus hoe kan ik het in hemelsnaam mijn kind leren?

To be honest, ik kan ook niet coderen. Dus ik heb voor alle speelgoed in ons programma uitgewerkt hoe ik het me eigen heb gemaakt, en deel dit met jou 5 dagen voordat het speelgoed naar je toe komt. En geloof me het valt echt allemaal reuze mee. Als je er echt niet uitkomt, kun je altijd ons servicedesk bellen voor tips, wij staan voor je klaar. Daarnaast kun je op ons forum met mede-ouders per spel sparren over hoe zij het hebben aangepakt. En andere handige en leuke dingen met elkaar delen, foto’s van je blije kinderen bijvoorbeeld toen ze net de code hadden gekraakt 😉.