HomeOns verhaalAlle kinderen toegang tot tech

Elk kind recht op speelgoed

Een op de 9 kinderen in Nederland leeft onder de armoedegrens. Het gaat om 400.000 kinderen waarvan de ouders te weinig geld hebben om eten of kleding te kopen, laat staan speelgoed. Vaak leidt armoede tot achterstanden die nauwelijks meer in te lopen zijn. Deze kinderen hebben geen of zeer beperkt toegang tot educatief speelgoed; hoe zonde als deze meisjes hierdoor niet de kans krijgen hun talent voor coding en science te ontwikkelen.   

Daarom zet You are my Sunshine zich in om álle ouders van jonge meisjes te helpen met de ontwikkeling van hun kinderen, dus ook ouders die niet de keuze hebben om zich aan te melden voor ons platform.

Ons speelgoed rouleert binnen het leaseprogramma gemiddeld 12 keer. Hierna achten we het speelgoed niet nieuw genoeg meer om binnen het leaseprogramma aan te bieden, maar omdat we werken met duurzaam speelgoed, kan er nog jarenlang mee gespeeld worden. Dit speelgoed zal You are my Sunshine toegankelijk maken voor meisjes die leven in gezinnen onder de armoedegrens, via donaties rondom de feestdagen in samenwerking met organisaties zoals Sint voor ieder1.

Zo draag je met je deelname aan You are my Sunshine niet alleen bij aan de ontwikkeling van je eigen kind, maar ook aan de ontwikkeling en het speelplezier van vele andere kinderen!